Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll byter tränare inför nästa säsong.
Hans "Hansken" Johansson slutar efter tre år.
– Vi är inte överens om färdriktningen och därför enades vi om att avbryta samarbetet, säger ordföranden Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

Grönvitts ordförande Anders Carlsson och vice ordförande Claes Svensson hade i dag ett sedan länge inbokat medarbetarsamtal med Hans "Hansken" Johansson på kansliet på Kristiansborg i Västerås.

Syftet var att summera 2008.

Och att blicka mot nästa år.

– Jag tycker att vi hade en positiv och givande diskussion om den gångna säsongen och om hur VSK Fotboll ska arbeta i framtiden. Hans "Hansken" Johansson vill fortsätta satsningen på äldre spelare medan ledningen anser att det är dags att föryngra i seniortruppen. Dessutom har vi en ekonomisk realitet att ta hänsyn till med en finanskris och kraftigt vikande konjunktur nationellt och globalt, säger Anders Carlsson.

Styrelsen flaggade redan i början av juli för att klubben måste sänka kostnaderna och försöka öka intäkterna.

– Med tanke på det samhällsekonomiska läget är det ännu viktigare att försöka reducera kostnaderna inför 2009.

Så det handlar mycket om ekonomi?

– Ekonomin är den springande punkten till att vi har olika synsätt och därför är vi överens om att avbryta samarbetet. Jag vill samtidigt klargöra att vi tog i hand när vi träffades och när vi skildes åt efter drygt en och en halv timme. Vi vill tacka Hans "Hansken" Johansson för ett bra jobb och ett fantastiskt engagemang de här tre säsongerna, säger Anders Carlsson.

Claes Svensson berömmer också Hans "Hansken" Johansson för den senaste sejouren i VSK Fotboll.

– Jag har haft en hel del kontakt med Hans "Hansken" Johansson den här säsongen och vill betona hans starka engagemang för representationslaget och klubben.

Men precis som Anders Carlsson konstaterar Claes Svensson att parterna har olika syn på framtiden.

– VSK Fotboll var en av bara fyra klubbar i Sverige som nådde SM-slutspelet för juniorer och pojkar. Båda lagen åkte ut mot SM-vinnarna Brommapojkarna och IFK Norrköping i kvartsfinalen respektive åttondelsfinalen. Nu är det hög tid för oss att fortsätta ungdomssatsningen och verkligen släppa fram de här talangerna, säger Claes Svensson till vskfotboll.nu.

Webbredaktionen har inte lyckats att nå Hans "Hansken" Johansson.

Så här säger han till Sveriges Radio Västmanland.

– Jag tycker att det är synd att jag inte fick bygga vidare.