Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls senaste värvning:
Peter Ankréus förstärker Grönvitt.
– Jätteskönt och inspirerande, säger målvaktstränaren till vskfotboll.nu.

Peter Ankréus kom från Surahammars IF till VSK Fotboll som 12-åring och har varit både målvakt och målvaktstränare i klubben.

Nu gör han comeback.

Och är riktigt belåten.

– Jag blev jätteglad när Fredrik Giesecke ville att jag skulle komma tillbaka. Jag ser VSK Fotboll som min moderklubb och har alltid trivts väldigt bra här. Det känns jätteskönt och inspirerande att få börja jobba med VSK Fotboll igen, säger Peter Ankréus sedan han tecknat ett tvåårsavtal med med Grönvitt som ersättare för Stefan Berglund.

Senaste åren har Peter Ankréus varit med och fört Syrianska IF Kerburan i Västerås från division 3 till division 1.

I år var han både assisterande tränare till VSK Fotbolls förre spelare Jonny Rödlund och målvaktstränare.

– Syrianska har gjort en kanonsäsong. Jag har trivts bra där under mina år.

Och ändå väljer du att återvända?

– Jag har så starka känslor för VSK Fotboll och anser att klubben har bäst förutsättningar i Västerås för att vara ett elitlag. Här finns traditionen, erfarenheten, mycket positivt som är på gång och före detta spelare som engagerar sig. Jag tycker att det är jättebra att Fredrik Giesecke och Thomas Andersson finns med i klubbens sportkommitté, säger Peter Ankréus.

För drygt en vecka sedan berättade vskfotboll.nu att David Wikström inte lämnar besked om sin fotbollsframtid förrän vid årsskiftet.

Nu finns "bara" Erik Biselius.

– Jag vet att klubben jobbar på olika alternativ.

Som målvaktstränare fokuserar han inte bara på försvarsspelet.

– Målvakten ska både styra försvaret och starta anfallsspelet och det hoppas jag utveckla ytterligare, säger Peter Ankréus.

Fredrik Giesecke har spelat ihop med Peter Ankréus och jobbat tillsammans med honom både i VSK Fotboll i superettan och i Syrianska IF Kerburan när han var tränare där.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Peter Ankréus har hittat hem till VSK Fotboll. Jag vet att han var en av de största anledningarna till att Syrianska vann serien och tog steget upp. Men han är inte bara duktig på att träna och utveckla målvakter utan också en oerhört stor glädjespridare. Peter Ankréus kommer att betyda mycket för glädjen på träningar, matcher, resor och i omklädningsrummet, säger Fredrik Giesecke till vskfotboll.nu.

PÅSKRIFT. Peter Ankréus (till vänster) är tillbaka i VSK Fotboll efter tre säsonger i Syrianska IF Kerburan. "Det känns jätteroligt att han hittat hem", säger Fredrik Giesecke i VSK Fotbolls sportkommitté. Foto: THOMAS OHLÉN