Visa fler äldre nyheter >

Fotbollförbundet dömde mot VSK Fotboll.
Nu har klubben överklagat beslutet.
– Vi har ett starkt fall, säger ordföranden Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

För tio dagar sedan kom Svenska fotbollförbundet fram till att VSK Fotbolls match borta mot Syrianska FC skulle sluta 1–1.

Men beslutet är alltså överklagat.

– Vi har lagt ned mycket tid på att bevisa att Fotbollförbundet har kommit till fel slutsatser, säger Anders Carlsson om det tiosidiga dokument som VSK Fotboll skickade till Solna innan helgen.

Fotbollförbundet skrev i sitt beslut att stenkastningen mot de grönvita supportrarna gjordes från en plats utanför Södertälje Fotbollsarena.

VSK Fotboll har bifogat en film som visar att sex av Syrianska FC:s fans kastade stenarna från en plats precis bakom VSK Fotbolls sektion.

– Detta inträffar alltså innanför arenan.

Hur tror du att Svenska fotbollförbundet resonerar den här gången?

– Jag utgår från att den första instansen väger tungt men vi har ett starkt fall och jag hoppas att det här bildbeviset beaktas av nästa instans, säger Anders Carlsson efter söndagens avslutande seriematch mot IF Sylvia på Swedbank Park på Rocklunda i Västerås (2–1).

Grönvitt är trea i tabellen.

– Jag tycker att vi har ett så bra lag att vi borde ha varit bland de två första i serien.

Vilken är din analys?

– Jag tycker att vi slarvat bort poängen i åtminstone två matcher i höst. Vi hade ett massivt spelövertag mot Brage och skapade massor av chanser. Och så släppte vi in tre mål borta mot Forward de sista tio minuterna, säger Anders Carlsson.

Oavsett hur det går med överklagan hos Svenska fotbollförbundet inledde VSK Fotbolls tävlingskommitté arbetet för några veckor sedan.

Sju spelare har utgående kontrakt – exklusive Daniel Gustavsson till AIK.

– Jag vill inte säga någonting om hur vi resonerar utan det ska vi först ta face to face med spelarna. Det enda som defintivt är klart är att Titus Mulama flyttar hem till Kenya och det beror på ekonomiska skäl.

Nya spelare?

– Vi i tävlingskommittén har kontakt med fyra spelare men vi måste först veta hur det går med våra befintliga spelare. Juniorlaget pressade BP i SM-kvartsfinalen och vi tycker att de unga spelarna måste få större roller i representationslaget, säger Anders Carlsson.