Visa fler äldre nyheter >

Drömmen om en kvalplats finns kvar.
Tacka bland annat Johan Svensson.
– Nu gäller full fart framåt mot Sylvia, säger legendaren till vskfotboll.nu.

Grönvitt var piskat att ta tre poäng mot Umeå FC eftersom Vasalund vann stort på Kopparvallen och skickade ned Falu FK i division 2.

Det blev alltså seger: 2–1.

Och chansen till kvalspel.

– Vi måste ta ifatt fyra mål på Vasalund och det är absolut möjligt, säger Johan Svensson inför söndagens rysare på Swedbank Park på Rocklunda i Västerås mot IF Sylvia (kick off klockan 14.00).

Så taktiken är full offensiv?

– Ja, vi måste gå ut och attackera för att vinna och förhoppningsvis göra tillräckligt med mål för att passera Vasalund.

Trots uddamålssegern på Gammliavallen var det ganska lugnt efteråt i det grönvita omklädningsrummet.

Kalla det behärskad glädje.

– Jag tycker att det var starkt av oss att vinna. Men än återstår en hel del jobb den här säsongen, säger Johan Svensson.

Grönvitt hade svårt med Umeå FC:s höga press de första 45 minuterna.

– Umeå borta är en av de absolut svåraste matcherna. De jobbade stenhårt samtidigt som vi var lite nervösa. Men vi ville så gärna vinna och kom igång bra i andra halvlek.

Kalle Ljungberg gav VSK Fotboll ledningen efter nick från Jonas Stark medan Temesgen Berhane nickade in segermål efter passning från just Johan Svensson.

Du måste vara nöjd också med din egen insats?

– Den kändes ganska okej, säger den flygrädde mittfältsgiganten innan han tar tåget hem tillsammans med lagledaren Ulf Wallert och vice ordföranden Claes Svensson.