Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll jagar en kvalplats.
Nästa sista hindret: Umeå FC.
– Jag har positiva vibbar, säger assisterande tränaren Patric Feltendahl till vskfotboll.nu.

Grönvitt ligger jämsides med Vasalunds IF och en poäng före Gröndals IK inför den dramatiska upplösningen av division 1 norra.

Två matcher återstår:

Umeå FC och IF Syliva.

– Vi har en stor chans att nå kvalplatsen till superettan om vi lyckas att vinna de två sista matcherna i serien, säger Patric Feltendahl (bilden) efter fredagskvällens träning på Swedbank Park på Rocklunda.

VSK Fotboll vann den historiska duellen mot UFC när Västerås nya fotbollsarena invigdes inför över 4 000 åskådare i slutet av april (2–0).

Patric Feltendahl räknar med en tuff retur på Gammliavallen på söndag (kick off klockan 15.00).

– Umeå har en rak och ganska konsekvent spelidé. De lyfter och är vassa på fasta situationer. Det är helt enkelt ett kompetent fotbollslag. Därför måste vi prestera vårt absolut bästa.

Grönvitt saknar avstängda trion David Wikström, Johan Slättman och Daniel Gustavsson.

David Wikström och Johan Slättman skulle egentligen ha stått över mot Ersboda SK i söndags (4–0) men fick spela eftersom Syrianska FC–VSK Fotboll inte formellt var färdigspelad då.

– Det är klart att det hade varit bättre att haft med dem mot Umeå i stället. Men vi har en bra och bred spelartrupp så jag är inte alls orolig för ersättarna, säger Patric Feltendahl.

Juniorlandslagets keeper Erik Biselius ersätter David Wikström medan Robin Blommé kommer in på Johan Slättmans mittbacksplats.

– Robin Blommé och Jonas Stark var mittbackar nästan hela förra hösten. De var riktigt stabila då så jag känner mig trygg med att de ska spela tillsammans igen.

Däremot är det inte klart hur mittfältet och anfallet ska formeras.

Stefan Bärlin är redo för spel igen efter sitt lårproblem.

– Vi ska tänka ut en startelva under lördagen, säger Patric Feltendahl.

VSK Fotboll flyger till Umeå tidigt på söndag utan någon reservmålvakt.

I stället finns fem utespelare på bänken.

– Vi vill ha fler alternativ för att kunna förändra matchbilden om det behövs.

Senaste veckan har den mesta mediala bevakningen handlat om skandalmatchen i Södertälje och Svenska fotbollförbundets beslut.

– Jag kan försäkra att ledarna och spelarna lagt det där åt sidan och bara fokuserar på att göra en optimal avslutning på planen, säger Patric Feltendahl.

Här är VSK Fotbolls 16-mannatrupp:
Målvakt: Erik Biselius.
Backar: Joonas Botold, Robin Blommé, Tobias Holmgren, Oscar Pehrsson, Jonas Stark.
Mittfältare: Temesgen Berhane, David Curtolo, Victor Holm, Kalle Ljungberg, Filip Mårtensson, Titus Mulama, Johan Svensson.
Anfallare: Martin Andersson, Stefan Bärlin, Patrik Grönvall.

FOTNOT. Du kan se Umeå FC–VSK Fotboll på webb-tv på söndag. Gå in på vskfotboll.nu klockan 14.55 och klicka på länken nedan.

Webb-tv: Umeå FC–VSK Fotboll