VSK Fotboll har just avslutat ett av sina mer aktiva transferfönster på senare tid, där flera spelare lämnade klubben och ännu fler anslöt till den grönvita herrtruppen.

Vad är det för spännande nyförvärv som anlänt och varför blev det just de här spelarna som får representera VSK? Den som bäst kan svara på frågorna är VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé. När vi ändå hade honom på tråden passade vi på att fråga lite mer om hur det går till när spelare värvas till VSK.

Robin Blommé, VSK Fotbolls sportchef

Hej Robin, det är många grönvita därute som undrar hur det sportsliga arbetet går till inom VSK under din ledning, kan du berätta lite mer om hur det ser ut?

– Absolut. Jag får börja med att säga att min roll är att vara ytterst sportsligt ansvarig i klubben. I teorin innebär det all sportslig verksamhet från knattar till A-lagen. I praktiken är vi inte där än. Flera delar är och kommer vara delegerade på andra personer även i framtiden. Jag började mitt arbete i år och fokus har varit på herrarnas A-lag, säger Robin.

Det var länge sedan VSK Fotboll hade en anställd sportchef som kan använda sin tid till att professionalisera verksamheten. I år har vi fått se förändringar.

– Fokus har varit att få in rutiner och strukturer runt herrarnas A-lag, där den största förändringen varit att vi nu tränar på förmiddagarna. Det är nog första gången i klubbens historia. På det sättet synkroniserar vi även verksamheten rent tidsmässigt med övriga anställda på sportkontoret, konstaterar Robin.

– Precis som med allt strukturarbete syns inte det mesta utåt men kommer ha stor betydelse för klubbens utveckling på sikt. Det är ofta detaljer som det skruvas på, allt för att nå närmare det vi strävar efter.

Hur ser en dag i en sportchefs liv ut?

– Det är mycket beroende på vilken tid på året vi pratar om. Men en vanlig dag tränar ju laget och då är jag oftast på plats och pratar med spelare och ledare. Jag har personalansvar så jag finns tillgänglig i den rollen men också så klart utifrån det sportsliga. Det kan behöva pratas om skador och diverse frågor som finns i och runt truppen.

Vi har alla ansvarsområden täckta i och med vår ledarstab men jag säkerställer att saker inte ramlar mellan stolarna och att det blir gjort på rätt sätt. Sen har vi ju en verksamhet där saker ofta händer snabbt och då får jag som operativt ansvarig ta beslut.

Det förs även ständigt ett planeringsarbete där blicken ofta är långt fram i tiden. Det blir många samtal om högt och lågt, före och efter träningarna, säger Robin.

– Om det här är vardagen så finns som alla förstår tider på året runt transferfönstren där tempot skruvas upp rejält. Det är ständigt full snurr i min mobil men under dessa perioder tas det till en annan nivå.

Hur ser din filosofi ut när det kommer till att skapa en väl fungerande verksamhet, har du en strategi?

– Den övergripande sportsliga strategin håller klubben i sin helhet på att jobba med just nu. I det arbetet ingår människor från ledarstaben, sportkontoret och styrelsen. Men självklart har jag redan nu några tydliga riktpunkter för hur jag vill att den sportsliga verksamheten ska fungera.

– En viktig princip för mig är att lägga ned mycket tid på att hitta och sen rekrytera de ledare som jobbar i ledarstaben. Det gäller inte bara att få rätt formell kompetens utan också hur människor kan jobba ihop mot våra gemensamma mål.

Rent konkret strävar jag efter att hitta personer som kompletterar varandra kunskaps- och personlighetsmässigt. Målet är att skapa synergieffekter, säger Robin.

– Ytterligare en princip som är av största vikt är att skapa dynamik i spelartruppen. Med det menar jag mixen av spelare, åldersmässigt, karaktärsmässigt och naturligtvis fotbollsmässigt. Balansen i truppen måste alltid vara sådan att det finns gryende potential hos ett antal spelare, samtidigt som den fotbollsmässiga kvalitén upprätthålls, inte den lättaste av uppgifter, konstaterar Robin.

– Till sist vill jag framhålla att jag hela tiden har i min tanke att all utveckling som sker i klubben, allt arbete och alla resonemang runt det sportsliga måste ha sin grund i frågan hur vi bygger klubben på ett ekonomiskt hållbart sätt.

Rent konkret just nu i Coronatider innebär det att ligga långt fram i nästa års planering och att hela tiden agera proaktivt, så att man inte hamnar i dåliga ekonomiska lägen som kunnat undvikas, fastslår Robin.

Sommarens transferfönster har just stängt och det slutade med en rad övergångar till klubben men också med att flera spelare lämnade. Under senare år har allt fler spelare, även i lägre divisioner skaffat sig så kallade ”agenter” (förmedlare är den korrekta termen). Många sportchefer och andra som är involverade i spelarövergångar beskriver det som en djungel där ute med en mängd personer som agerar i spelares intressen.

– Jag vill börja med att säga att det råder en stor begreppsförvirring inom området som gör det svårt att ibland veta vem man har att göra med. Men det som förr i tiden hette agenter heter idag förmedlare.

En förmedlare måste ha ansökt om registrering hos SvFF:s och ska godkännas som förmedlare. När registreringen har skett finns man med i förmedlarregistret hos SvFF och det är de som bistår i en avtalsförhandling.

– En förmedlare är en person som företräder en spelare eller en klubb i en avtalsförhandling mellan två parter och förmedlaren får ersättning för uppdraget, likt en mäklare.

– Sen finns det ofta en rad andra personer runt spelaren som företräder spelarens intressen på olika sätt. Regeln är att ju högre upp i systemet en spelare finns, ju fler personer finns runtomkring. Det kan vara rådgivare, mentorer, familjemedlemmar, kompisar och andra. Alla dessa personer ringer mig och som sportchef får jag kritiskt värdera det som sägs, konstaterar Robin.

Om vi försöker bli konkreta, hur ser en typisk värvning ut, kan du berätta?

– Processen börjar så klart med att jag i samråd med tränaren konstaterar att vi behöver fylla en position i truppen med en ny spelare och då utgår vi alltid ifrån egenskaper och inte ett specifikt namn. Då inleds det massiva arbetet på att konkretisera och utvärdera den profilen vi söker, på och utanför planen. Det handlar inte bara om fotboll, vi jobbar i första hand med människor, säger Robin.

– I ett första steg tittar vi så klart i vår egen akademi om det finns någon spelare som fyller den kravbild och profil vi letar efter. I den bästa av världar är det så och då har jag ett lätt jobb att göra, säger Robin.

– Om så inte är fallet sker ett scoutingarbete. Det börjar alltid i vårt kartotek som vi har i klubben. Det är en tresiffrig lista med spelare som ständigt uppdateras med de som kommer till och några som faller ifrån. Med på den här listan är spelare som av någon anledning är eller kan bli intressanta för oss i framtiden. Alla spelare som finns med i kartoteket har vi koll på i så stor utsträckning att vi är säkra på deras profil och egenskaper.

– Har vi tur finns en eller troligare fler spelare med rätt profiler i vårt kartotek. Då kan vi direkt sätta igång och kontakta spelarens förmedlare, spelaren själv eller hans klubb, beroende på om han står under avtal eller inte och hur långt han har kvar på det med sin nuvarande klubb. Finns det förutsättningar för en övergång och man kan komma överens om ersättningar och villkor, brukar det gå ganska snabbt och smidigt.

– Ibland finns ingen med rätt profil i kartoteket och då måste vi använda våra nätverk. Då kan vi kontakta agenturer och prata direkt med förmedlare eller de scouter som också jobbar där. Därifrån blir det oftast så att vi backar ett steg i processen eftersom vi alltid självständigt och isolerat vill bilda oss en egen uppfattning om den spelaren eller spelarna vi blir erbjudna.

Vi har också våra scoutingverktyg som numer finns med alla former av videoklipp och spelarstatistik. Till sist vill jag eller någon av oss andra se dem som det står emellan live, innan vi bestämmer oss. Tyvärr har det blivit svårt just i år på grund av covid-19, säger Robin.

Kan du berätta lite om de värvningar vi fått in i sommar och hur de gått till?

– Moussa Traoré, som vi nu har lånat från Vasalund, är en spelare som vi värvade för att säkerställa att vi har täckning på mittfältet, där vi haft ett antal skador under sommaren. Det kanske inte alla vet är att VSK tidigare säsonger blivit erbjuden Moussa. Han är välkänd hos oss ur det perspektivet, vi vet vad han går för.

– Även Moonga Simba har VSK tidigare erbjudits. Vår assisterande tränare Kalle Karlsson känner väl till honom sen sin tid i Karlbergs BK, så det känns betryggande att kunna tillgå hans erfarenheter och addera det till det vi redan visste. Redan inför den här säsongen var Moonga på tapeten. Nu blev det av i slutändan ändå.  

– Justin Salmon har vi sedan förra året haft koll på och han gjorde en riktigt fin säsong ifjol. Det var många överväganden om vi skulle ta in honom redan i vintras, men nu blev det beslutet framskjutet och blev av först den här sommaren istället.

– Gustav Rydberg har faktiskt också erbjudits till VSK redan som junior, men hamnade i AIK. Det här var hans första år som senior och vi kunde följa honom på ett annat sätt och jag blev snabbt övertygad om hans kvaliteter och potential.

– På många sätt är sommarens värvningar typiska. På ytan kan det se ut som att en spelare helt plötsligt dyker upp i VSK från ingenstans. Men som du ser, har vi vi känt till spelarna under lång tid och i många fall fått erbjudanden om dem tidigare. Men då kanske inte tiden var rätt av en eller annan anledning, summerar Robin sommarens värvningar.   

Avslutningsvis, hur skulle du vilja utveckla det sportsliga arbetet i VSK Fotboll

– Det finns både små och stora bollar i det arbetet. Vi kommer alltid att jobba med detaljer kring a-lagsverksamheten. En stor boll är dock att utöka, integrera och utveckla relationerna mellan herrarnas A-lag och akademin. Det arbetet är mycket viktigt då kraven på akademispelarna har ökat när vi nu spelar i Superettan. Förut skulle de ta klivet till Div 1, nu till Superettan, och det steget är klart större, konstaterar Robin.

– I praktiken blir frågorna hur vi ska optimera tränings- och matchmiljön för våra akademispelare så att de kan möta den kravbild som finns på spel i A-laget. Det här arbetet har startat och vi måste löpande utvärdera om vi gör rätt. En sak vet jag och det är att vi måste bli så självförsörjande på spelare det bara går.

– Sen skulle jag förstås vilja utveckla scoutingdelen av vår verksamhet och i framtiden kunna ha en anställd scout. Det ger en helt annan kontinuitet och man kan jobba ännu mer långsiktigt med att hitta och följa spelare. Det är ett väldigt tidskrävande arbete då utbudet på spelare är stort och föränderligt. Dessutom kan en sådan bistå inte bara mig, utan även ledarstaben i förberedelser kring kommande matchmotstånd osv.

– Till sist så kommer jag att fortsätta det redan påbörjade arbetet med att utveckla och stärka VSK Fotbolls relationer till våra lokala klubbar och hitta bra samverkansformer. Detsamma gäller på den regionala nivån. VSK måste på ett tydligare sätt bli en aktör i närområdet när det kommer till att utveckla och fostra bra fotbollsspelare. Vi måste dela med oss av våra kunskaper men också ödmjukt få input av klubbar runtomkring oss hur vi tillsammans utvecklas, avslutar sportchefen intervjun.