U19: Vinst i Ligacup-premiären

VSK fick en kanonstart i Ligacupen när man lyckades vinna premiären borta mot IFK Stocksund med 4-1 (3-0). Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi sa att vi skulle trampa gasen i botten från start, vilket vi också gjorde. 0-1 kom redan i 5:e minuten då Alvin Lööf slår in en kantfrispark framför mål och Lucas Pennanen får pannan på bollen. 0- 2 gör Linus Larsson på ett distansskott i den 28:e efter Lööfs framspelning. Alvin gör också 0-3 på ett fint vollyskott, framspelad av Rasmus Lindemann innan halvtidspausen.

I andra halvlek får vi problem med ett vilt attackerande Stocksund. De bytte in några större spelare och fick mer tyngd framåt. Vi fick spela mycket försvarsspel, hade korta anfall och Johannes Monus i mål gjorde några fina räddningar. En reducering kommer ändå på straff i den 74:e minuten. I sin iver att reducera ytterliggare blottar sig Stocksund lite. I en omställning river matchens lirare i vårt lag mittbacken Felix Larsson åt sig bollen och sprintar ifrån alla Stocksunds försvarare, rundar målvakten och gör 4-1 i den 88:e. En riktig klass prestation.

I och med segern toppar vi vår grupp då våra kommande motståndare IFK Lidingö och AIK kryssade i sin första match. Vi möter båda lagen hemma nu. AIK den 19:e kl. 15:00 och IFK Lidingö den 25:e kl. 13:00 på Solid Park Arena. Båda lagen har gjort bra ifrån sig i Juniorallsvenskan i år. Kommer bli en riktig utmaning för oss så kom och heja på oss då.