Tre starka poäng borta mot Örgryte IS

VSK Fotboll tog på fredagskvällen en fin skalp när man plockade alla tre poäng borta mot Örgryte IS i 2-0-segern.– Det var en tuff match. Örgryte var bra offensivt och vi fick kriga igenom hela matchen. Vi krigar för varandra och tog väl vara på våra chanser, säger Brian Span efter matchen.

Det var hemmalaget Örgryte IS som tog kommandot i matchen och skapade matchens första målchanser. Laget bjöds på några kontringar men räddades upp av fint försvarsspel av backlinjen i VSK.

Efter 25 minuter stack VSK upp med en chans där Filip Tronêt spelade in en boll i straffområdet och där Brian Span snyggt klackade bollen in bollen med ryggen mot mål och gav Grönvitt ledningen i matchen.

– Jag såg att Filip slog ett inlägg och att bollen studsade på en försvarare, jag befann mig i en dålig vinkel när bollen kom och fick improvisera. Det blev en klackspark och på något sätt gick bollen in, ett fint mål.

Örgryte tryckte på från början, men efter 0-1 kändes det som att spelet blev jämnare?
Det var ett viktigt mål i det skedet, första målet förändrade matchen. När vi satte 2-0 så kände vi att ”det här har vi”.

Efter VSK:s ledningsmål var spelet betydligt jämnare än innan målet, närmast mål var Örgryte IS när Hannes Sahlin sköt ett skott i ribban

Till den andra halvleken fortsatte det jämna spelet, där VSK tog över mer och mer. Likt den första halvleken sköt Hannes Sahlin i ribban även i den här halvleken.

I den 75:e minuten tilldömdes VSK en straff efter att Karwan Safari åkt i backen. Safari tog själv hand om straffen och utökade till 0-2. Samme Safari var nära en stund senare när han lossade ett skott från mittplan (!), målvakten stod långt ut men nådde precis för att tippa bollen över ribban.

Grönvitt säkrade tre poäng och blev det första laget den här säsongen att plocka alla tre poäng mot Örgryte IS.

Brian Span fick förtroendet av huvudtränare Thomas Gabrielsson, detta efter Stefan Batans skada i den senaste matchen.

– Det kändes bra. Hela laget vill attackera mer än såhär men när man möter ett sånt här lag på deras hemmaplan och på gräsplan så behöver du ha tålamod. Vi hade tålamod genom hela matchen och gjorde det bra. För mig känns det bra, jag vill fortsätta bygga vidare på det här.

Hur kändes det att fira med fansen efter matchen?
– Riktigt bra, det var en skön känsla. De gav oss energi under matchen.

Örgryte IS – VSK Fotboll 0-2 (0-1)
25’ 0-1 – Brian Span
—————————————————————
76’ 0-2 – Karwan Safari (Straff)