Storvinst för VSK på bortaplan

VSK Fotboll lämnade Sandviken i dag med en storvinst i bagaget – fortfarande obesegrade under försäsongen. Under första halvlek hade Sandvikens IF till synes flest målchanser men VSK var starkare och efter ett vasst anfall av Carlos Gaete Moggia (som gjorde sin matchdebut för säsongen) tillsammans med Simon Johansson kunde Karwan Safari avsluta och sätta 1-0 till VSK. Under andra halvlek utökade Grönvitt ledningen genom Simon Johansson som gjorde 2-0.
Mindre än tio minuter senare blev det straff för VSK och Karwan klev fram, Sandvikens IF räddade straffen med Karwan var snabb på returen och spikade matchens tredje mål. 3-0. När samme målskytt ersattes av Douglas Karlberg, minuter senare skulle den sistnämnde göra ett fjärde mål för VSK och strax innan slutminuterna var det Calle Svenssons tur att briljera på nick. 5-0 till VSK Fotboll i försäsongens nästsista match innan seriepremiären 30 mars. Härnäst väntar ”genrepet” – Syrianska FC på hemmaplan.

Bild: Alexander Arntsen

Matchens resultat:
Sandvikens IF – VSK Fotboll 0-5 (0-1)

Mål:
11′ Karwan Safari
53′ Simon Johansson
72′ Karwan Safari
87′ Douglas Karlberg
90′ Calle Svensson

Byten:
61′ Filip Ottosson in – Carlos Gaete Moggia ut
61′ Emil Skogh in – Samuel Holm ut
71′ Stefan Batan in – Brian Span ut
76′ Douglas Karlberg in – Karwan Safari ut
84′ Ravy Tsouka in – Jesper Florén ut

(Bild: Alexander Arntsen)
Intervjuer och bilder från matchen kommer.