Oavgjort i hemmapremiären

Hemmapremiären slutade oavgjort 1-1 (1-0) i riktig vinterkyla på Solid Park Arena. Filip Tronêt blev förste målskytt på hemmaplan den här säsongen. – Det känns surt att vi inte vinner matchen, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson efter matchen.

När det närmade sig avspark på Solid Park Arena kunde man nästan tro att det väntade bandypremiär istället för hemmapremiär för VSK Fotboll. Något som värmde var publiken på plats, totalt 5383 besökare på plats denna aprilkväll.

I den 23:e minuten spelade Simon Johansson fram Filip Tronêt som gick på stenhårt avslut och publiken fick värma sig av måljublet. Det var också VSK som hade spelövertaget i den första halvleken med vinden i ryggen.

– Vi gör en bra första halvlek där vi följer matchplanen på ett bra sätt och där vi också gör ett jättesnyggt mål.

I den andra halvleken var det motståndarlaget IK Brage som hade medvind. Tio minuter in i halvleken kom kvitteringen när Anton Lundin nickade in en hörna.

– I halvtid pratade vi om att det skulle bli tuffare med motvinden. Brage skapar några hörnor där de är jättefarliga och det är på det sättet vi släpper in målet.

Under stora delar av den andra halvleken var det bortalaget som förde spelet på ett alltmer svårspelat underlag. Några heta chanser uppstod men målen uteblev.

VSK Fotboll – IK Brage 1-1 (1-0)
23’ 1-0 – Filip Tronêt (Simon Johansson)
—————————————————————
55’ 1-1 – Anton Lundin (Robbin Sellin) Hörna