Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll är idag väldigt stolta över att kunna presentera Sören Cratz (född 1948) som ny huvudtränare för representationslaget. Avtalet gäller till och med 2008.

Sören är en omtyckt och välrenommerad tränare som genom åren kommit att träna namnkunniga klubbar som bland annat Hammarby IF, Degerfors IF, IFK Norrköping och Helsingborgs IF. Senast kommer han från Mjällby AIF i Super-
ettan.

Han har under sina uppdrag rönt stora framgångar och representerat klubbar i Sverige, Norge och Finland. Bland de direkta topparna finns SM-guld med Hammarby IF (2001), stora silver med IFK Norrköping (1993) samt serie-
avancemang från Division 2 till Allsvenskt kval (90-92) med Degerfors IF. Han har dessutom vunnit Division 2 med Mjällby två gånger (2003 och 2004).

Efter framgången i Hammarby IF nominerades Sören Cratz till Jerringpriset, blev vald till ”Årets tränare” på Fotbollsgalan, ”Årets ledare” av TT – Tidningarnas Telegrambyrå och ”Årets ledare” av Svenska Domarföreningen.

Sören Cratz påbörjar sitt nya uppdrag i VSKs grönvita dress den 5 december 2005.

VSK Fotboll har tecknat ned följande tydliga målsättningar för framtiden:

- Att inför 2006 säkerställa större delen av den befintliga spelartruppen från 2005.

- Att omedelbart påbörja uppbyggnaden av en mycket stark ungdoms-
organisation. VSK Fotboll kommer att starta upp flera nya elitsatsande ungdomslag och har även knytit en chefscout till klubben.

- Att redan under nästa säsong återta en plats i Superettan.

Med Sören Cratz som huvudtränare för A-laget och klubbens nya stora ungdomssatsning kommer VSK att vara ett lag för framtiden. Allt annat är nu historia och avslutade kapitel.

Eller som det kinesiska ordspråket säger: ”Förr var förr. Nu är nu.”

VSK Fotboll