Visa fler äldre nyheter >

Under måndagen blev det klart att VSKs främsta anfallsvapen de senaste två åren lämnar klubben och flyttar till Norge. Kontraktet lyder på tre år och Stefan blir en av klubbens bäst betalda spelare. IK Start kommer från Kristiansand som är Norges femte största stad och ligger på den norska sydkusten.

-Sportsligt känns det förstås tråkigt att en så pass bra och omtyckt spelare lämnar klubben, men samtidigt måste vi nu se framåt och det känns roligt att Stefan får den här chansen. Vi har haft en bra dialog med IK Start och det var tre nöjda parter som slutförde förhandlingarna, sammanfattar VSKs ordförande, Birger Jonsson.

Stefan åker redan på onsdag till Kristiansand för att ansluta till lagets försäsongsträning.
-Start har redan spelat två träningsmatcher och spelar till helgen sin tredje, vill tränaren ha med mig i laget finns jag tillgänglig, förklarar Stefan Bärlin.

Hur känns det att lämna VSK och Västerås?
-Det är lite vemodigt och det är med blandade känslor jag lämnar klubben, men det känns bra att klubbarna är överens och att min flytt skapar ekonomiska möjligheter att stärka truppen. I Start får jag chansen att satsa allt på fotbollen. Norge är ett bra fönster ut mot den internationella marknaden och Norska klubbar säljer mycket spelare till England.

Är England något som lockar i framtiden?
-Jag skulle gärna prova på engelsk fotboll men nu gäller det att lyckas i Start i första hand, avslutar Stefan Bärlin.

VSK passar på att tacka för den tid som varit och önskar Stefan lycka till!