Visa fler äldre nyheter >

Peter Markstedt och Johan Svensson lägger skorna på hyllan

VSK Fotboll kan idag meddela att både Peter Markstedt och Johan Svensson nu har avslutat sina aktiva fotbollskarriärer.

Johan och Peter har i allra högsta grad bidragit till att placera VSK på den nationella såväl som den internationella fotbollskartan. Vi kan inte nog poängtera vår uppskattning och beundran för deras insatser genom åren. Båda spelarna är fostrade i VSK och det har aldrig varit någon tvekan om vilka klubbfärger som ligger dem varmast om hjärtat.

Johan Svensson har spelat i VSKs representationslag sedan tidigt 90-tal. Trots att det genom åren funnits anbud från såväl Allsvenska klubbar som utländska lag har han alltid tackat nej och blivit VSK trogen. Kärleken till moderklubben har alltid varit större än äventyrslusten. Johan har spelat närmare 400 matcher i VSK-stället och de siffrorna talar för sig själva. Imponerande.

Anders Carlsson, ordförande:
- Johan Svensson är VSKs mest lojala spelare i modern tid. För mig som är lite yngre framstår han definitivt som Mr VSK och vi ska för alltid minnas honom för sina insatser och totala hängivenhet i klubben. En förebild som Johan vill man självklart få chansen att jobba vidare med så vi hoppas att vi kan behålla honom i någon ny VSK-position framöver.

Peter Markstedt var fast förankrad i VSKs startelva under åren 1991 till 1997. Under klubbens sejour i Allsvenskan 1997 fick omvärlden upp ögonen för Peter och detta öppnade nya dörrar. Premier League-nykomlingen Barnsley fattade tycke för den reslige svensken så flyttlasset gick till Yorkshire, England. Peters debutmatch mot Liverpool (seger för Barnsley) på klassiska Anfield Road är redan en klassiker och han fick genomgående toppbetyg i brittisk press.

När han nu lägger skorna på hyllan är det alltså en spännande och framgångsrik karriär han kan summera. En karriär som gått från de första pojklagsträningarna i VSK till matcherna i engelska Premier League, Tippeligan i Norge, SM-guld i Sverige och avslutningen i moderklubben.

Anders Carlsson, ordförande:
- Det är få förunnat att få uppleva de framgångar inom elitfotbollen som Peter har fått göra. Man ska komma ihåg att fotbollen är en tuff bransch och att det inte är några tillfälligheter bakom en spelares framgång. Det handlar om att förvalta sin talang på rätt sätt och addera en målmedveten inställning till fotbollen. Det är precis detta som Peter har gjort. Han är en stor förebild och ett levande bevis på att det går att ta sig långt inom fotbollen om man hänger sig åt sin uppgift.

Vi i VSK vill rikta ett stort tack till Johan och Peter för alla dessa år av fantastiska insatser i klubben. Vi önskar er all lycka till utanför planen och hoppas att ni förstår vilken viktig roll ni har spelat när ni genom åren skrivit in er i VSKs historieböcker.

VSK Fotboll